Ik zoek een webdesigner 

Hero en Dirk, reddende engelen van de zzp’ers

Jawel beste zzp’ers, eindelijk staat er een partij op die onze belangen gaat behartigen. De Ondernemerspartij (OP voor intimi) heeft topondernemer Dirk Scheringa binnengehaald om onze belangen te behartigen. De volgende regeringsperiode zal in het teken staan van “de zzp’er”. Want als het aan Hero Brinkman en Dirk Scheringa ligt gaat de overheid zzp’ers net zo behandelen als werknemers: “Eureka”.

Even terug

Hero Brinkman stapte in 2012 uit de PVV en richtte dit jaar de Ondernemerspartij op. Dirk Scheringa, was ooit de grondlegger van de DSB Bank welke in 2009 failliet ging. Deze 2 voorbeelden voor ondernemend Nederland gaan nu samen 1 miljoen zzp’ers vertegenwoordigen. Welke volgens Dirk Scheringa terecht aangaf: “de ruggengraat” van onze economie zijn.

Ondernemers of werknemers?

De OP gaat zich hard maken voor ondernemers, maar vergeet volgens mij wat een ondernemer is. Hierbij nog even een korte definitie: “Een ondernemer is iemand die voor eigen rekening en risico opdrachten aanneemt. Niet onder gezag staat van een opdrachtgever, investeert in zijn of haar bedrijf en zelf zorgt voor het afdekken van risico’s”.

Ondernemersbank

Als het aan de OP ligt zal Dirk Scheringa over een paar jaar aan het hoofd staan van de allereerste Ondernemersbank (met een salaris van maximaal de Balkenende norm). Alle zzp’ers die voldoen aan bepaalde voorwaarden betalen een premie aan deze bank en als ze zonder opdrachten komen te zitten dan krijgen ze een ww uitkering net als werknemers.. kan deze groep “ondernemers” dan niet beter weer in loondienst gaan?

Pensioen

De OP schrijft op zijn website dat er geen pensioen beschikbaar is voor zzp’ers en dat in beginjaren pensioenopbouw duur is (Ahum wakker worden er zijn mogelijkheden zat). Ze willen pensioenopbouw stimuleren door de jaarrruimte flink te verhogen. Zodat iemand na een paar slechte jaren meer in kan leggen in een beter jaar. Echter zitten werknemers niet met hetzelfde “probleem”. Als een werknemer in de ww komt kun je ook niet zomaar pensioen blijven doorstorten. En is een klein pensioengat wel een probleem?

Schijnzelfstandigheid

De “oplossingen” welke de OP aanreikt aan de zzp’er komen steeds meer overeen met de voorzieningen welke werknemers genieten. Moeten we ons niet eens druk gaan maken over de instroom, begeleiding en voorbereiding van deze hard groeiende groep zelfstandigen?! Stimuleer de betere ondernemer die zijn zaakjes zelf goed regelt en stop met pamperen.

Conclusie?

De topondernemers achter de OndernemerPartij zetten de deur nog meer open voor schijnzelfstandigen. Eureka of een slechte droom?

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.


 
zzpwebdesigner.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord