Ik zoek een webdesigner 

Wat kan ik als (startende) zzp'er met social media?

Pak de Trein
Dat social media een razendsnelle trein is, waar je echt wat over moet weten om nog mee te kunnen praten op feesten en partijen, is volgens mij niets nieuws. Vorig jaar ben ik ook maar eens begonnen met het verdiepen in social media.

Pak de Trein
Dat social media een razendsnelle trein is, waar je echt wat over moet weten om nog mee te kunnen praten op feesten en partijen, is volgens mij niets nieuws. Vorig jaar ben ik ook maar eens begonnen met het verdiepen in social media.

Twitter
Twitter leek me wel wat, ik snapte er in het begin niet zo veel van, ik werd al snel gevolgd door mensen die ik niet kon en voor ik het wist volgden ze mij al niet meer. Ik had best wel wat vragen over Twitter en moest even doorkrijgen hoe het in elkaar steekt. Maar op een gegeven moment kreeg ik de smaak te pakkken, ik begon het twitter jargon te snappen en kwam erachter dat mijn kennis delen met mijn tweeps best aardig werkte. Zo kreeg ik af en toe wat extra volgers via #ff. Ik heb veel goede content op mijn website staan en plukte er elke keer een stukje van om te delen met mijn tweeps. Op een gegeven moment begon men mijn tweets steeds vaker te retweeten. Zo kwam ik op het idee een retweet actie te beginnen om zo meer naamsbekendheid te creëren. Degene die mijn tweet retweet maakt kan partner van de maand worden. Schot in de roos, het artikel wat naar die actie verwijst is afgelopen half jaar al 4500 keer bekeken. En elke keer als ik nieuws tweet heb ik standaard minimaal 100 lezers binnen een uur. Veel inhoudelijk goede tweets post ik nu door naar Linkedin.

Linkedin
Wie zit er niet op Linkedin? Dan moet je snel aan de slag om een account aan te maken. Het is voor mij een handige manier om mijn zakelijke netwerk te beheren, maar toch dacht ik er te gemakkelijk over. De eerste maanden had ik een 60% gevuld account, als de belangrijkste zaken er maar op stonden dacht ik. Foute gedachte achteraf, als je start, maak je account dan gelijk af of start niet. Met een half afgemaakt profiel wordt je half serieus genomen. Wie ontdekt er wat er fout is aan mijn profiel op linkedin?

Facebook
Ondertussen creëerde ik een Facebook pagina voor mijzelf en een zakelijke Facebook pagina voor mijn site. Ook dat bracht de nodige bezoekers. Mijn site werd steeds beter bezocht. Likes, retweets, shares, ik heb mijn site nog net niet 2.0 gemaakt maar tjonge jonge social media heeft mij echt de nodige bekendheid gegeven en doet dat nog.

Google+
Nu ik Google+ heb ontdekt is het hek van de dam, wat een verademing is dat weer, bekijk het fimpje maar eens op mijn site en ook Brancheout lonkt……………………………..pfffff heb ik nog wel tijd over om klanten binnen te halen, wacht, ik moet mijn mail ook nog checken.

Conclusie
Social media is een trein waar je zeker (voor een deel) op moet stappen. Bepaal voor jezelf wat je wel en niet wilt gaan doen en wat voor jou meerwaarde kan opleveren. Door het inzetten van social media en € 2,-- adwords per dag heeft mijn site dit jaar al bijna 60.000 bezoekers ontvangen die samen tegen de 500.000 pagina’s hebben bekeken. Voor mij is social media marketing niet meer weg te denken. Daarom geef ik sinds kort workhops waar ik meer prijs geef over de do’s and dont’s op social media marketing gebied.

Kennis delen
Om mijn kennis met jou te delen heb ik in mijn kennisbank een apart deel over social media gemaakt, met artikelen over diverse in te zetten vormen van social media, met hier en daar een gratis E-Book. Kijk maar eens in de kennisbank van ikwordzzper.nl en krijg ook nog eens een flinke korting op de trainingen van @Vincentsmit en zijn social media netwerk.

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.


 
zzpwebdesigner.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord