Ik zoek een webdesigner 

AWVN pleit voor verplichte AOV voor zzp'ers

3 oktober 2018

Werkgeversorganisatie AWVN pleit voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden, inclusief zzp'ers. Dat blijkt uit een plan dat de organisatie deze week heeft gepresenteerd tijdens het jaarcongres.

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat nog geen 20% van de zzp'ers in Nederland tegen arbeidsongeschiktheid is verzekerd. Een deel van hen zet zelf geld opzij.

Lagere premie

Uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van AWVN blijkt ongeveer 30% van de zzp'ers niet de financiële middelen te hebben om arbeidsongeschiktheid op te vangen. Volgens AWVN zou een verplichte AOV er toe moeten leiden dat de premie uiteindelijk lager wordt, omdat alle werkenden mee betalen. Iedere werkende, zzp'er of werknemer, heeft dan recht op een basis AOV waarin iedereen toegelaten wordt.

Hoger uurtarief

De premie zou verwerkt moeten worden in het uurtarief van zzp'ers, waardoor zelfstandigen hun tarieven zouden moeten verhogen. De AWVN pleit dan ook voor een minimum uurtarief voor iedereen, zodat alle werkenden een voldoende inkomen hebben, zich kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en pensioen op kunnen bouwen.

 

Terug naar overzicht


 
zzpwebdesigner.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord