Ik zoek een webdesigner 

Bijstandsregeling voor zzp'ers en ondernemers wordt eenvoudiger

27 mei 2019

De regelgeving voor ondernemers met financiële problemen die de Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) willen aanvragen, wordt per 1 januari 2020 gemakkelijker. Voor zowel ondernemers die een beroep willen doen op de regeling als gemeenten die het uitvoeren moet het eenvoudiger worden. Dat meldt Rijksoverheid.nl.

De Bbz is in het leven geroepen om ondernemers in (tijdelijke) financiële problemen te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen blijven voortzetten en zij daardoor na verloop geen bijstand meer nodig hebben.Het uitgangspunt blijft om tijdelijke ondersteuning te bieden en wordt beperkt voor ondernemers van 55 jaar en ouder met een 'niet-levensvatbaar' bedrijf. Ook wordt de bijstand niet verstrekt in de vorm van een rentedragende lening en wordt niet met terugwerkende kracht verleend.

Wijzigingen

De aparte regeling, waarmee ondernemers van 55 jaar en ouder hun niet-levensvatbare bedrijf met financiële ondersteuning kunnen voortzetten tot aan de pensioengerechtigde leeftijd, zal vanaf 1 januari 2020 worden afgebouwd. Voor ondernemers in de binnenvaart die een beroep op het Bbz doen, geldt dat zij voortaan een bijstandsaanvraag in de woongemeente indienen in plaats van bij een centrumgemeente. De mogelijkheid voor ondernemers om met terugwerkende kracht bijstand aan te vragen, komt te vervallen. De wijzigingen hebben geen gevolgen voor ondernemers die nu gebruik maken van de Bbz-regeling.

Bron: Rijksoverheid.nl.

Terug naar overzicht


 
zzpwebdesigner.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord