Ik zoek een webdesigner 

Principeakkoord verplicht zzp'er AOV af te sluiten

7 juni 2019

Als het principeakkoord over pensioenen doorgaat, moeten zzp'ers zich verplicht tegen arbeidsongeschiktheid verzekeren. Na 9 jaar onderhandelen hebben de werkgevers, vakbonden en het kabinet een principeakkoord bereikt. Dat betekent onder andere ook dat de AOW-leeftijd minder hard gaat stijgen en mensen met zware beroepen eerder met pensioen kunnen.

Met name partijen als GroenLinks en de PvdA zeiden eerder een eventueel pensioenakkoord alleen te steunen als er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering zou komen. Als de achterban van onder andere de FNV hiermee instemt, is het akkoord definitief. FNV gaf aan een referendum voor haar leden in te roepen: zij mogen 'ja' of 'nee' zeggen tegen het pensioenakkoord. Het referendum wordt tussen 12 juni en 15 juni uitgevoerd.

Basisvoorziening in plaats van AOV?

Eerder pleitten verenigingen als ZZP Nederland en PZO (Platform Zelfstandige Ondernemers) voor een basisvoorziening in plaats van een verplichte AOV. Veel zzp'ers en verenigingen uitten dan ook hun ongenoegen over de plannen via social media:

Hoe de verplichte AOV wordt ingevuld, is nog onduidelijk.

Terug naar overzicht


 
zzpwebdesigner.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord